Bookmark and Share
Subscribe

Startsida

 

Nyheter

S sviker sina löften och Blekinge

Under förmiddagen meddelade S, MP, V och Fi i Stockholm att de vill avbryta alla investeringar på Bromma flygplats och lägga ned den senast 2022. Istället vill man bygga bostäder på området.

Läs mer

Engblom (M) till Konstitutionsutskottet

Under eftermiddagen beslutade moderaternas riksdagsgrupp om placeringarna i riksdagens olika utskott. Annicka Engblom (M), riksdagsledamot från Blekinge, byter från en ledamotsroll i försvarsutskottet till en mer framträdande position som partiets andranamn i konstitutionsutskottet.

Läs mer

Ål- och höstfest

Mjällbymoderaterna bjuder in till ål- och höstfest lördagen den 4 oktober kl. 18.00 på Dagmars Krog på Hällevik.

Läs mer

Försvarsanslagen ökar med 5 miljarder

Oron i vår omvärld ökar. Mot bakgrund av det höjer Allianspartierna nivån på förbandsanslaget år 2018 med nära 1,4 miljarder och totalt för hela perioden 2014-2018 med närmare 5 miljarder kronor. Pengar för att öka incidentberedskapen i luften och till sjöss samt utökad personalstyrka och övningsverksamhet. Något jag efterfrågat och som är ett välkommet och viktigt besked för Blekinge. Men där är en bra bit kvar innan mål och medel går ihop.

Läs mer

307 ungdomar i Karlshamn sitter löst

Karlshamns kommun är en stor arbetsgivare för unga. 307 personer är under 26år och för denna grupp har kommunen fått reducerad arbetsgivareavgift föregående år med över 9 miljoner tack vare Alliansregeringen politik. Eftersom Socialdemokraterna går till val på att höja arbetsgivareavgiften för unga vill moderaterna Elin Petersson och Marco Paulsson ha svar från kommunalrådet Sven-Åke Svensson (s) hur han tänker finanisera de ökade kostnaderna om partiet vinner valet

Läs mer

Akuten dygnet runt

Vi ser det som absolut nödvändigt att kommentera Socialdemokraternas utspel angående jourcentralen i Karlshamn. Ett litet steg i rätt riktning men helt otillräckligt.

Läs mer

Hur ökar vi attraktionskraften för att bo på landsbygden?

Ett nytt bostadsområde håller på att etableras i Trummenäs, det är viktigt att de som flyttar dit har möjlighet att ta bussen till jobbet istället för att ha två bilar i familjen. Idag bor det redan många familjer på Trummenäs, med det tillskott som nu kommer att ske på det nya området ökar förutsättningarna för kollektivtrafiken att utvecklas. Inledningsvis kan man köra med en mindre buss, det är viktigt att denna buss går ända ut till Trummenäs Udde.

Läs mer

”Vi har som ambition att tillsammans åstadkomma en majoritet i Landstinget Blekinge efter valet 2014”

Vi är medvetna om att vi i några frågor har skilda uppfattningar men vår gemensamma värdegrund och en bestämd uppfattning om att landstinget behöver ett nytt och tydligare ledarskap inför framtiden enar oss. Vi är inte ett parti utan fyra partier med tydliga profiler och tyngdpunkter i olika delar av sjukvårdspolitiken. Tillsammans utgör vi en stark helhet.

Läs mer
Moderaterna där du bor

Adress
Moderaterna i Blekinge
Tullgatan 5
374 35  Karlshamn

E-post: blekinge@moderat.se

Hemsida: www.blekinge.moderat.se

Tel: 0454-845 70
Fax: 0454-131 61 
© Copyright Moderaterna Östra Götaland 2010